250 gramm enyhén olvasztott margarin
10 ek. kakaópor
500 g cukor (Túl sok? Én is sokkot kaptam! Nem baj, ettől lesz isteni, és nyugi nem lesz édes!!!)
4 tojás
180 g liszt
csipet só
1 tk. vanília kivonat vagy 1 cs.vaníliás cukor
egy marék felaprított dió (50 g)
Nutella, ki mennyit gondol, én több mint fél üveggel beletettem!
Robotgép lassú fokozatán keverjük össze a kakaót a margarinnal.
Ezután keverjük bele a cukrot, vaníliát, sót és a tojásokat, majd végül a lisztet.
Öntsük egy sütőpapiros tepsibe és kanalazzunk a tetejére jócskán a nutellából, majd villával, késheggyel vagy amivel szimpatikus, rajzolgassunk köröket, hullámokat a nutellás tésztába, ezáltal kissé beledolgozva a nutellát.
Szórjuk meg a dióval, majd süssük kb. 180 fokon 20-25 percig.
A Brownie akkor jó, ha a tű amit beleszúrunk még enyhén tésztás. Ha semmi nem marad a tűn akkor túlsütöttük, ha a tűre végig ráragad a massza akkor még sütni kell. Valami ilyesmit olvastam a jó állag meghatározásáról.
1. A csokoládét darabokra törjük, egy fémtálba helyezzük és vízfürdő módszerrel megolvasztjuk. Ez azt jelenti, egy másik edényben, amelyre a fémtálat pontosan rá tudjuk helyezni, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a zselatin lapokat áztasd hideg vízbe 5 percre. A citromlevet a vízzel és az édesítővel forrald fel, add hozzá a megpuhult zselatin lapokat és keverd el, hagyd hűlni. A k...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat mérjük ki dagasztógépbe a ráma lágyabb legyen. Könnyen formálható tésztát csináljunk belőle. Folpackba csomagoljuk be, tegyük hűtőbe 1 órát piheni. A tésztából kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mérce a kefíres pohár, ezzel kell kimérni a hozzávalókat. Alaposan összekeverjük (én habverővel szoktam), majd mehet sütőpapíros tepsibe, tetejére gyümölcsöt szórunk, és kb. 170-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű