1 kg darált csirkemell
5 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
só , bors
A töltelékhez:
25 dkg trappista
5 dkg vaj
1 tojássárgája
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Szárnyas receptek > Csirke > Csirkemell > Kijevi csirkegolyók
Kijevi csirkegolyók recept
Kijevi csirkegolyók
Beküldve: 2014.12.11.
Kategória: Csirkemell
Küldte: Heidenreich Jánosné
Látták: 1
Ennyien nyomtatták ki: 0
Miben készült? Főzőlap
Melyik évszakban? Egész évben
Konyha: Magyar, Orosz
Fogás: Ebéd, Vacsora
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3.98 csillag 16 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
1 kg darált csirkemell
5 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
só , bors
A töltelékhez:
25 dkg trappista
5 dkg vaj
1 tojássárgája
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só
Elkészítése:
A darált húst sóval, borssal tojással összegyúrjuk. A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgával a zúzott fokhagymával az apróra vágott petrezselyem és a sóval összegyúrjuk.
A húsból és a sajtból is kb. 25-30 db gombócot formázunk, a húsgolyókat ellapítjuk és mindegyik közepébe belehelyezzük a sajtgolyót, ezután kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. Ezután a klasszikus módon : (liszt tojás, zsemlemorzsa) panírozzuk.
Mélyebb teflonserpenyőben felhevítjük az olajat majd kisütjük a golyókat. Még melegen salátával rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
1. A pulykamell szeleteket húskalapáccsal enyhén kiverem és megsózva félreteszem. 2. A debreceni kolbászt ledarálom, 1 dl tejföllel, a zúzott fokhagymával összedolgozom, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ananászkarikát a csirke bőre alá tesszük,vagy mell esetében egy réteg húsa alá, és megsózzuk. Az olajban vagy margarinban üvegesre pároljuk a hagymát, és a csirkére öntjük. Fóli...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy alufóliát. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. . Lezárjuk, mint a cukorkákat a két végén megteke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vágd csíkokra. Sózd, borsozd, majd kevés olívaolajon süsd őket fehéredésig. Szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket. Közben az uborkát és a paradicsomot mosd meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű