10 dkg kristály cukor
4 dkg finomliszt
5 dl tej
20 dkg vaj
2 db tojássárgája
1 teáskanál vaníliaaroma
4 dkg étkezési keményítő
30 dkg omlós, kocka alakú (nem háztartási) keksz
2 db tubus sűrített tej
A sűrített tejet, ha konzerv, akkor dobozzal együtt annyi vízbe tesszük, ami ellepi és főzzük kb. 4-5 órát, eközben a tejből sűrű karamellkrém lesz. Ha tubusos, akkor a tubusból befőttes üvegbe nyomjuk, fedelével lezárjuk és úgy tesszük a vízbe főni 4-5 órára.
A vaníliakrémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a keményítőt, ha nincs, akkor 1 csomag vaníliás pudingport.
A lisztet elkeverjük, felöntjük a tejjel és kis lángon folyamatos kevergetés közben sűrű krémmé főzzük, majd még forrón belekeverjük a vajat.
Kis szögletes tepsit fóliával kibélelünk és az alját kirakjuk a keksszel úgy, hogy ne maradjon hézag, erre terítjük a kész, már majdnem kihűlt karamellkrémet, amit befedünk még egy réteg keksszel és erre jön a vaníliás krém, majd még egy réteg keksz.
Fóliával lefedjük és egy éjszakára, de legalább 3 órára hűtőbbe tesszük
Tálalás előtt tejszínhabot teszünk a tetejére, amit összetört grillázzsal megszórunk.
A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, a vízzel, s hozzáadom az átszitált lisztet, a sütőport, és a tojásfehérje keményre vert habját. Lazán belekeverem a reszelt csokit is, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 dkg zsírt (vagy margarint, vagy vajat) felforraltam 1 dl vízzel, csipet sóval és csipet cukorral. Hozzáadunk 10 dkg lisztet, pár percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, kicsit hűlni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes méretű tepsi alját kirakjuk a keksszel. 2. A krémhez a pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejben csomómentesre keverjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű