1 tasak MAGGI Fortélyok tésztára Bolognai spagetti alap
reszelt ízlés szerint sajt
80 dkg liszt
20 dkg olvasztott margarin
1 db tojás
1 teáskanál kristálycukor
2 dl langyos tej
2 evőkanál étolaj
2 dl tejföl
50 dkg darált sertéscomb
ízlés szerint só
5 dkg élesztő
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, elkeverjük a cukorral és felfuttatjuk, a lisztet kimérjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót a felfuttatott élesztővel együtt, majd alaposan összegyúrjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
A MAGGI Tésztás fortélyok Bolognai spagetti alapot az előírás szerint elkészítjük, majd sűrű szita segítségével a zsiradékot lecsöpögtetjük róla és jól lehűtjük.
A megkelt tésztát kettévágjuk. Mindkét darabot kb.: 25x40 cm-es téglalappá nyújtjuk, eloszlatjuk rajta a ragut, szorosan feltekerjük és kb.: 3 cm-es darabokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, konyharuhával letakarjuk és még 10 percig kelesztjük, végül a tetejüket reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ezeket összedolgozzuk, kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra, kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjük, és megsütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A langyos tejbe belemorzsoltam az élesztőt, csipet cukrot szórtam rá és félretettem. Átszitáltam a lisztet, hozzáadtam a sót, túrót, reszelt sajtot és elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk majd alaposan megdagasztjuk. Éjszakára hűtőbe rakjuk pihenni. Reggel 5cm vastagságúra nyújtjuk,majd formázzuk és 180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat és a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt. Simára dagasztjuk és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes