fél fej jégsaláta
25 dkg füstölt, főtt tarja
25 dkg sonka (lehet csirkemellsonka, gépsonka)
25 dkg trappista sajt
1 konzerv kukorica
2,5 dl tejföl
1 dl majonéz
1 tk porcukor
A salátát, a tarját, a sonkát és a sajtot vékony csíkokra szeleteljük, majd jól összekeverjük.
A kukoricát lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz.
A tejfölt a majonézzel és a porcukorral jól kikeverjük, és a salátára öntjük.
Alaposan összekeverjük, hűtés után tálaljuk.
A fasírthoz a kenyeret vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, a darált húshoz adjuk, majd ehhez a tojást, az összenyomott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük (pirospaprika, bors, só,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát és a répát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a salátához adjuk és jól lesózzuk. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, beletesszük a vékony szeletekre vágott gombát és kicsit átfuttatjuk. Ízesítjük kakukkfűvel, babérlevéllel, őrölt borssal – ez u...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát mossuk meg alaposan, egy nagy edényben tegyük fel főni, közben készítsük elő a többi hozzávalót. Mossuk meg a sárgarépánkat, pucoljuk meg a lilahagymát. 30 perc elteltével...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű