4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
0,5 szál póréhagyma
1 doboz medvesajt
1 db piros kaliforniai paprika
8 szelet paprikás szalámi
só
őrölt fehér bors
A panírozáshoz:
20 dkg finomliszt
3 tojás
30 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál szezámmag
A sütéshez:
étolaj
A póréhagymát, paprikás szalámit és a kaliforniai paprikát vékonyabb csíkokra vágjuk.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
A csíkokra vágott hozzávalókat összedolgozzuk a sajttal. A töltelékből teszünk a karajszeletek egyik oldalára, felgöngyöljük, majd a szokásos módon bepanírozzuk.
Panírozás előtt a szezámmagot keverjük össze a zsemlemorzsával.
Bő olajban, közepes hőfokon kisütjük.
Köretnek friss gombás rizst készítettem mellé.
A húst felszeleteljük, a bőrős részét bevagdossuk, a húsos részét besózzuk. A felkockázott bőr közé fokhagymát és egy kis füstölt szalonnát dugdostunk, majd egy sütőtálba tesszük....
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűEgy 2 dl-es pohárba kimérjük a tejfölt és a szoba-hőmérsékletű sertés zsírt. A tejfölt, a zsírt, a tojást, a cukrokat és a sót alaposan összekeverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesHa friss spenótból készítjük, akkor a megtisztított, alaposan lecsepegtetett kissé összetépkedett spenótot kevés zsiradékon fonnyasszuk meg. Ha kihűlt, nyomkodjuk ki a levét és bot...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű