30 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
só
bors
3-4 ek zsemlemorzsa
1 tojás
kevés piros arany
A szószhoz:
20 dkg csiperke szeletelve
1 közepes hagyma aprítva
só
bors
pirospaprika
petrezselyemzöld
kevés víz vagy húsleves alaplé
3 dl tejföl
1 tk liszt
A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Visszahelyezzük a gombócokat, és felengedjük némi vízzel, vagy húsleves alaplével. Nagyjából 25 percig “főzzük”.
Habarást készítünk a lisztes tejföllel, amit a gombamártáshoz öntünk.
A darált húst a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval/ételízesítővel, borssal, kevés aprított petrezselyemmel és a 2 tojással összegyúrjuk. Ha túl lazának ítélnénk, tehetünk hoz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A kelkáposzta külső, nagy leveleit forró, ételízesítős vízben pár percig blansírozom, majd lecsöpögtetem és félreteszem. 2. A vöröshagymát felaprítom, üvegesre pirítom, és r...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szeletelt sertéshúst felcsíkozzuk , és besózzuk. ízlés szerinti vastagságban bekenjük mustárral. A mustáros húsokat, éppen hogycsak megforgatjuk lisztben. Forró olajban hirtelen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karaj csontját egy bárd segítségével vágjuk be, majd egy filézőkéssel fejtsük le a húsról. A bőrös zsíros részt irdaljuk be, és sózzuk meg alaposan. Ha több időnk van, áztassuk...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: Nehéz