1 tasak MAGGI Fortélyok tésztára Bolognai spagetti alap
ízlés szerint só
1 dl olívaolaj
40 dkg sertéscomb
45 dkg finomliszt
4 dl tej
6 db tojás
5 dkg paradicsompüré
5 dkg parajpüré
A lisztet, a tojásokat és az olajat három részre osztjuk. Az egyikhez a paradicsompürét, a másikhoz a parajpürét adjuk, a harmadikat pedig fehéren hagyjuk. Sóval ízesítve gyúrt tésztát készítünk, amelyet pihentetés után vékonyra kinyújtunk.
A húst ledaráljuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzá önjük a tejet, a vizet és a MAGGI Bolognai spagetti alapot, majd 3-4 percig forraljuk. Egy tűzálló tál aljára kevés mártást szedünk, rátesszük a piros tésztát, amire megint mártás kerül, majd a fehér színű tészta következik, egy újabb adag mártás, után pedig a zöld, majd így rétegezzük tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetején mártás legyen. 200 °C-os sütőben kb. 30 percig sütjük.
A krumplit karikára vágva főzzük meg. A tojásokat is.A hagymát karikára vágva dinszteljük meg. Szórjuk meg pirospaprikával. Majd a tepsit kenjük meg olajjal. A krumplit helyezz...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűAz elkészítés lépései (részletesen) A lencsét alaposan megmossuk, és ha szükséges, átválogatjuk (úgy, ahogy a vöröslencse főzésénél szó volt róla). Megtisztítjuk a vöröshagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd felengedjük dupla mennyiségű forró vízzel, sózzuk, és megpároljuk fedő alatt lassú tűzőn. Hagymát megpucoljuk, felszeleteljük, és olajon...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztát kifőzöm. A csirkemellet kockákra vágom, majd a pácban hagyom állni 30 percet körülbelül. A tésztát egy jénaiba helyezem. 2. A húst serpenyőben kisütöm, és ráöntöm a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű