ízlés szerint só
3 teáskanál olívaolaj
0,5 kg paradicsom
3 teáskanál kristálycukor
ízlés szerint oregánó
3 teáskanál ecet
1 nagyobb fej lila hagyma
A paradicsomot felaprítjuk egy tálba, besózzuk és állni hagyjuk.
A lilahagymát apróra összevágjuk, hozzákeverjük a három teáskanál olívaolajt, a 3 teáskanál cukrot és a 3 teáskanál ecetet, majd addig kevergetjük amíg a cukor fel nem oldódik.
Oreganóval ízesítjük, ezután hozzákeverjük a felvágott paradicsomhoz.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és krumplinyomóval áttörjük egy tálba. Ha hagymásan készítjük, beleszeleteljük az újhagyma zöldjét. Hozzáadjuk a vajkrémet és a mustárt, sózzu...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk, megmossuk, kb fél órát főzzük.A répát felkarikázzuk és nem teljesen puhára főzzük.A hagymát felkarikázzuk. Odatesszük a szirupot, kb 2 liter főtt gombára 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNálam mindig házi majonéz az alap, de volt már, hogy a házi majonézből mézes-mustáros szószt kevertem és azzal vegyítettem el a zöldségeket. A házi majonéz mellett készítek egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat, a nádcukrot és a borecetet alaposan elkeverem. Hozzáadom az apróra felvágott hagymát és ezt is alaposan elkeverem benne. Hozzáadom a gyalult zöldségeket, majd a majoné...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű