80 dkg szűzpecsenye
12 szelet bacon szalonna
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 csipet rozmaring
5 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
A szűzpecsenyét készítsük elő.
Vágjuk le a fej részét és hártyázzuk le ,majd ezután vágjuk két ujjnyi szeletekre.
Sózzuk,borsozzuk és csavarjuk körbe szeletelt baconnel.Jó szorosan tekerjük,hogy sütés közben ne dobja le a szalonnát a hús.
Tűzzük meg hústűvel és minden szeletet hasonlóképen készítsünk el.
Ha megvagyunk ,akkor egy serpenyőre lesz szükségünk.
Melegítsük fel és öntsük bele olajat.
Helyezzük bele a tekercseket és mindkét felét süssük meg a húsnak kb.8 perc alatt.
Sülés közben nyugodtan nyomkodjuk meg a húst,így könnyeben átsül.
Sütés közben a zsiradékba rakhatunk friss rozmaringágat vagy fokhagymagerezdet is.Ezektől még finomabb íze lesz a húsnak.
Köretnek grillezett zöldséget vagy párolt rizst készítsünk hozzá.
Sajtmártást vagy gyümölcsmártást is kínálhatunk mellé.
Előre jegyzem meg, jó, ha a sütés előtt már 1 nappal elkészítjük a tésztát és a töltelékeket. A tésztához a lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, vajat. Beleszitáljuk a porcukrot, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtasd meg kb. egy deci langyos, enyhén cukrozott tejben, egy evőkanálnyi olvasztott vajat pedig keverj el egy púpozott evőkanál cukorral és a 3 tojás sárgájával. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, sót, borsot, köménymagot és 1 tk. szárított kakukkfüvet keverjük össze. A kacsának a hasüregét sózzuk és borsozzuk meg, szórjuk bele a maradék 1 tk. szárított kakukkfüvet,...
Elkészítési idő: 125 min Nehézség: Közepes