1 cs. vaníliás cukor
10 dkg étcsokoládé
3 ek. olaj
4 ek. liszt
1 db tojássárgája
1/2 cs. sütőpor
1 ek. (cukrozatlan) kakaópor
1 ek. zselatin
ízlés szerint porcukor
4 db tojás
10 dkg vaj
4 dl tej
2 dl tejszín
20 dkg mascarpone
A négy tojásból piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, az olajat, a lisztet, a kakaóport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt (18 cm átmérőjű) csatos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet. A vajat a kristálycukorral és a tojással habosra keverjük.
A 4 dl tejben 1 ek porcukorral sűrűre főzzük a pudingport és kihűtjük.
A zselatint a vízben feloldjuk, melegítjük, majd amikor már csak langyos, a pudinghoz keverjük.
A vajas masszát a krémsajttal kikeverjük, majd pudingos krémmel jól elkeverjük, a tejszínt pedig kemény habbá verjük és azt is a krémhez vegyítjük.
A piskótát három egyenlő részre vágjuk, majd a krémet a lapok közé kenjük, illetve a piskóta külső részét is bevonjuk vele.
Gőz fölött megolvasztott csokoládéval bevonjuk és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
1, megsütjük a vékony piskótát és kihűtjük. 2. A hideg tejszínt habbá verjük, félretesszük. 3. A szedert leturmixoljuk. Szűrőn átpasszírozzuk, hogy magok ne maradjanak benne. 4....
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűAz aszalt barackot kevés vízzel felfőzzük és ha kihűlt, összeturmixoljuk. Ebből teszünk a tésztába és tölteléknek. A tészta hozzávalóit összekeverjük és 18 cm-es, sütőpapírral b...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesAz olvasztott vajat hozzáadjuk a kekszhez, majd a sütőpapírral bélelt forma aljába nyomkodjuk, és hidegre tesszük, amíg összeállítjuk a krémet. Két doboz barackot jól lecs...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA joghurtban csomómentesre keverjük a zselatint, felfőzzük és kihűtjük. A tejjel kemény habbá verjük a tejszínhabport és hozzáadjuk a joghurthoz. A gyümölcsöket felkarikázzuk és be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű