Hozzávaló 8 adaghoz:
8 dbcsirkemell
8 szeletfőtt sonka
8 szeletsajt (trappista, edam…)
kevés mustár
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
kevés olaj
kevés liszt
Mártás:
1 dbcsiperkegomba konzerv
1 dbvöröshagyma
250 mlhabtejszín
3 cikknatúr Medve sajt
ízlés szerint Vegeta ételízesítő
Köret:
1 kg burgonya
A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük, a szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, megkenjük a mustárral, ráteszünk egy szelet sonkát és sajtos, félbehajtjuk, majd hústűvel, fogpiszkálóval vagy hurkapálcával összetűzzük. A töltött csirkemellet a lisztben megforgatjuk, forró olajban megsütjük, majd egy hőálló tálba tesszük. A csirkemellet meglocsoljuk az olajjal (amiben megsütöttük), egy kevés vízzel felöntjük, majd 180 fokon készre sütjük (nem kell lefedni).
A burgonyát megmossuk, felszeleteljük, félpuhára főzzük és leszűrjük. Miután a burgonya már száraz, egy tepsire tesszük, sózzuk, esetleg köménnyel és vegetával megszórjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, majd megsütjük.
Mártás: az olajon a kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a leszűrt és szeletelt gombát, sóval, esetleg vegetával ízesítjük, és tovább pirítjuk a hagymával. Tejszínnel felöntjük, hozzáadjuk a sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt fel nem olvad és sima mártást nem kapunk. Ezután tálaljuk. Jó étvágyat!
A burgonyát meghámozzuk és félbevágjuk. Jénaiba tesszük és elkeverjük az egész paradicsomokkal. Megsózzuk jó alaposan, rálocsoljuk az olajat, elkeverjük az aprított bazsalikom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Csirkemellet vágj fel kb 3x3 cm-es négyzetekre. 2. Bacont 2x2 cm-esre, majd apró vörös hagymákat négyfelé. 3. Húzd őket nyársra csirkemell, bacon, hagyma, csirkemell, b...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst vágjuk vékony csíkokra és fűszerezzük be ízlés szerint (bors, vegeta, petrezselyem, pici majoranna, esetleg pici só). Hagyjuk állni amíg a hagymát felaprítjuk és pici olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykamellből 4 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, kissé besózzuk. Az almát meghámozzuk, és 0,5 x 0,5 cm-es kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű