2 nagyobb padlizsán
egy kisebb fej vöröshagyma
kevés olaj
30 dkg darált hús (nálam pulyka)
kb 15 dkg rizs
egy nagy doboz tejföl
reszelt sajt ízlés szerint
só
bors
A padlizsánokat hosszában kettévágtam, kivájtam a közepét, kicsit megsóztam.
Az olajon a hagymát megdinszteltem, majd fűszereztem és rátettem a darált húst, majd mikor összeforrt, belekockáztam a padlizsán kivájt belső részét is és együtt főztem tovább.
Közben kifőztem a rizst, majd azt is belekevertem, majd ezzel töltöttem meg a padlizsánokat. Egy pici töltelék maradt ki, azt meg mellé tettem a fóliára.
Megöntöztem tejföllel, megszórtam reszelt sajttal és 200 fokon kb 30 percig sütöttem.
1 kg burgonyát héjában megfőztem. Megtisztítottam és összetörtem. Hagytam langyosra hűlni, majd adtam hozzá 20 dkg lisztet, 10 dkg vajat, 2 db tojást, 1 evőkanál sót. Lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmostam, papírtörlővel szárazra töröltem. Összekevertem a fűszereket és alaposan bedörzsöltem vele a húst úgy, hogy a keverék mindenütt befedje. Figyelem, a fent megadott...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Készítsük elő, szeleteljük fel a fenti hozzávalókat. 2. Egy rozsdamentes acél serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál csirkealaplevet. Amikor az alaplé forrni kezd, adjuk hozzá a vö...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA hagymát megpároljuk (én kacsazsíron), lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával, majorannával és oregánóval. Rádobjuk a marhát, és egy kicsit átpirítjuk. Mehet rá a répa...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes