menu

Családireceptkönyv.hu

Wellington bélszín


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 g gomba - csiperke/sampion
600 g marhabélszín
bors - fekete (tört)
2 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál só
1 teáskanál kakukkfű (morzsolt)
3 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál angol mustár
12 szelet Tiroli speck sonka
240 g leveles tészta (kész, élesztő nélküli)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


először a gombát pépesre daráljuk, majd hagyjuk állni kicsit, hogy kieressze a levét. Kicsit ki is nyomkodhatjuk.
Most a bélszínre borsot törünk, és bedörzsöljük vele.
Kevés olajon, magas hőfokon egy serpenyőben, oldalanként kérget sütünk rá pár perc alatt.
A maradék forró olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a pépesre darált gombát. Sóval, kakukkfűvel fűszerezzük, majd addig pároljuk, míg elfő róla a lé.
Kevés zsemlemorzsát keverünk hozzá, ami a benne maradt nedvességet fogja meg kicsit.
A húst egyenletesen, vékonyan leecseteljük az angol mustárral. Körbe a teljes oldalát, és a végeit is!
Egy kiterített folpackra kitesszük a szeletelt sonkákat úgy, hogy fedésben legyenek, és mindkét oldal irányában 3-3 cm-el lógjanak túl a bélszín hosszán
Egyenletesen elkenjük rajta a gombás pépet. Rátesszük a bélszínt.
Szorosan felcsavarjuk, majd 30-60 percre erős hűtőbe tesszük.
Kiterítjük a vajastésztát. Mi egy 2-3 mm vastag, 24x50 cm-es tésztát használtunk. Rátesszük a fóliából kicsomagolt húsos tekercset, és szorosan a vajastésztába csavarjuk.
Sütőlemezre tesszük úgy, hogy a tészta illesztés alul legyen, majd megkenjük kikevert egész tojással.
A kés gerincével (azaz nem az élével) megmintázzuk a tészta felszínét.
210 C-os előmelegített sütőben légkeverés nélkül alsó-felső sütésen 30-40 percig sütjük. A sütőből kivéve 15 percet pihentessük.
Egy éles késsel szeleteljük.
Ezzel el is készült a tökéletes Wellington bélszín! Akkor jó, ha a hús nem nyers, nem véres, de még szép rózsaszín, szaknyelven medium.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Villámgyors kefires sajtos lepény serpenyőben
Villámgyors kefires sajtos lepény serpenyőben

A kefirhez adjuk hozzá a sót, a cukrot és a szódabikarbónát. Alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, a lisztet. Az egészet tésztává gyúrjuk. A tésztából egy go...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: A
Töltött kifli tejföllel
Töltött kifli tejföllel

A megsült kifliket vagy kicsi bagetteket a végüknel levágjuk s a belsejét kiszedegetjuk kézzel vagy kiskanállal kikaparjuk óvatosan lassan, s egy talba helyezzük a kiflik belsejét....

Elkészítési idő: 40perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Filléres fokhagymás sajtos kenyérfasírt – egyszerű,
Filléres fokhagymás sajtos kenyérfasírt – egyszerű,

A kenyeret pici darabokra tördeljük. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet és ráöntjük. A zúzott fokhagymát és a fűszereket hozzáadjuk, összegyúrjuk. Ha túl híg a massza, adunk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós kifli
Túrós kifli

A kiflit felkarikázom, majd beleteszem egy tálba, ráöntöm a 2 dl tejet, kicsit megforgatom, hogy mindegyiket érje. Ezután egy jénaiba pakolom sorba. A túrót ízesítem cukorra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk