40 dkg burgonya
10 dkg zöldfűszeres sajtkrém
1 tojás
20 dkg liszt
10 dkg füstölt sajt
10 dkg vörös cheddar sajt
só
bors
szerecsendió
olaj a sütéshez
A megtisztított burgonyákat nagyobb nagyságú kockára vágjuk és bő, forró, sós vízben puhára főzzük. A megfőtt burgonyát burgonyanyomón átnyomjuk.
Félretesszük kihűlni, amikor kihűlt hozzáadjuk az összes alapanyagot. Szép sima tésztát gyúrunk belőle. Nedves kézzel tallérokat formázunk a tésztából.
Egy grill serpenyőben tegyünk kevés (olíva) olajt, majd a tallérok mindkét felét süssük szép pirosra pár perc alatt.
Előfordulhat, hogy kevesebb vagy kicsivel több liszt kell ahhoz, hogy szép sima tésztát kapjunk, ez liszt függő.
Sültek mellé ajánlom. Finom és egyszerű köret. Az alap masszába keverhetünk kisebb darabokra vágott kolbászt, hagymát és paprikát is. Fokhagymás tejföllel meglocsolva önálló ételként is megállja a helyét.
Miután kinyújtottam a tésztát, egy nagy pohár szájával kiszaggattam, az így kapott kör alakú tészta lapok egyik oldalára tettem a tölteléket (jelen esetben: totu, sonka, cukormente...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket, a sót, és a reszelt sajtot egy tálban elkeverjük, majd a puha kókuszzsírral elmorzsoljuk. A natúr joghurtot elkeverjüik a tojássárgájával és a szárazanyagokhoz adjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral, és belemorzsoljuk az élesztőt. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést készítü...
Elkészítési idő: hosszú Nehézség: KözepesA lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni. Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű