1 kg csirkemell filé
4 db nagy krumpli
2 db cukkini
1 db répa
4 db tojás
liszt
fokhagyma
só
ízesítő
olaj, őrölt bors
A húst szeleteljük vékony darabokra, majd klopfoljuk és sózzuk meg.
A krumplit, cukkinit és a répát reszeljük le, majd tegyünk hozzá tojást, lisztet, fokhagymát és fűszereket. Ha az állaga nem jó, akkor rakjunk még hozzá egy kis lisztet. Ezután a csirkemell darabokat lisztben forgassuk meg, majd kevés forró olajban süssük ki.
Rizi-bizi
Kevés hagymát megdinsztelünk és megpirítjuk a rizst. Ha ezzel végeztünk, akkor sóval, borssal, ízesítőkkel megszórjuk, és meleg vízzel felöntjük 2:3 arányban. Fedő alatt pároljuk, míg el nem fő a víz.
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, majd a masszába forgatjuk, ami egy sűrű palacsinta tésztaszerű legyen, még forrón beleforgatjuk a mázba
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét kikloffolom. Kevés só és bors rá. Pirosaranyas fokhagymakrémmel megkenem, felgöngyölöm. Rá bacont teszek, hústűvel rögzítem. Hirtelen lángon megsütöm, félreteszem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és kicsit állni hagyjuk. A tejfölt, a tojást, a lisztet, a lereszelt sajtot, a sót, a borsot, összekeverjük és ebbe forgatjuk bele...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű