• 1 doboz Tante Fanny friss vajas leveles tészta 200g
• 400g főtt és kockákra vágott burgonya
• 1 maréknyi finomra vágott metélőhagyma
• 100g füstölt szalonna, kockákra vágva
• 3 evőkanál petrezselyem összevágva
• 200g tepertő
• 4 fokhagymagerezd, összevágva
• 3 tojás
• 1 teáskanál kömény
• 1 csokor friss bazsalikom
• ¼ l tejföl
• Só, őrölt bors
• vaj a kenéshez
A rétestésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint készítse elő.
A sütőt 180°C-ra melegítse elő.
A metélőhagymát és a füstölt szalonnát pirítsa meg, a tepertőt, petrezselymet és fokhagymát keverje össze a burgonyával. Köménnyel, sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezze. A tejfölt keverje simára és egy negyed órát pihentesse. Ezután az egészet keverje össze.
A töltelék felét helyezze a rétestészta alsó harmadára. A tészta széleit hajtsa be, és egy konyharuha segítségével tekerje fel.
Helyezze egy sütőpapírral bélelt tepsibe és az olvasztott vajjal kenje meg.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig süsse.
Elkészítés: A lisztet sózzuk, majd tálba szitáljuk. Közben a szobahőmérsékletű tejfölbe morzsoljuk a szintén szobahőmérsékletű élesztőt, összekeverjük, és hagyjuk feloldódni. Az át...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRemek rágcsálnivaló hideg téli estékre Reszeljük le vagy daráljuk meg robotgéppel a sajtot. Dolgozzuk össze a margarinnal, a liszttel, a sóval. Adhatunk hozzá apróra vágott snid...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd tetszőleges vastagságúra kinyújtjuk, és derelyemetélővel, vagy késsel csinos rudakra vágjuk. Ezután sütőpapír...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat jó szokás szerint beleeresztettem a kenyérsütőbe és megdagasztattam vele…utána jó vékonyra sodortam a tésztát, pereceket formáltam és sütőpapíros tepsire tettem. N...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű