2 db kaliforniai paprika
1 doboz gomba
30 dkg enyhén csípős kolbász
1 kg csirkemell filé
1 tejszín
1 tejföl
Csíkozzuk fel a csirkemell filét, a gombát vágjuk kockára, a kolbászt előtte a saját zsírjában pirítsuk meg, tegyük rá a gombát és a paprikát, olívaolajjal öntsük le. Egy másik serpenyőben süssük át a csirkemell filét, adjunk hozzá tejszínt, hintsük meg liszttel, habarjuk össze, tegyünk rá tejfölt és kavarjuk össze. Színes tésztával tálaljuk.
A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát kissé besózzuk, őrölt borssal megszórjuk. Egy hőálló tálban elkeverjük a tejet a tejföllel. Beleszórjuk a zúz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDarabold fel a csirkemellfilét kb. 4×4 centiméter vastag szeletekre, s közben ügyelj arra, hogy ne maradjanak a húsban inak. Forgasd át a gyros-fűszerkeverékkel, a fokhagymával és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy kicsit fedjék egymást és a forma szélén túllógjanak. A csirkemellet felkockázzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kisebb csíkokra kell vágni, ízlés szerint a fenti fűszereket kell rárakni, valamint egy kevés olivaolajat. 20 percre a hűtőbe helyezzük a pácolt húst. Olivaolajon kissé megp...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű