1 csomag babapiskóta
1/2 ü rumaroma
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás puding
4-5 evőkanál darált dió
mazsola ízlés szerint
1 l tej
6 evőkanál cukor
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
1 csomag habfixáló
csokiöntet
1/2 l tejet felmelegítek, beleteszem a rumaromát, 3 evőkanál cukrot, és a vaníliás cukrot. Miután összekevertem, fogok egy csatos tortaformát, a babapiskótát egyenként beleáztatom a rumos tejbe, és a tortaformába teszem. Az oldalainál felállítom (ez lesz a széle), középen pedig szorosan egymás mellé lefektetem. Rászórom a beáztatott mazsolát, diót és a csokiöntetet. A megmaradt cukorból és tejből elkészítem a vaníliás pudingot. Forrón ráöntöm a babapiskótára, és hűlni hagyom. A habtejszínt az előírásoknak megfelelően elkészítem, hozzáadom a habfixet – majd beteszem a hűtőbe, mert jobb hidegen dolgozni vele. Ha a puding kihűlt, és a habtejszín is lehűlt, ezekkel díszítem a tortát. Végül a kész finomságot beteszem a hűtőbe. Csak másnap veszem le a kapcsot a tortaformáról.
A narancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Folpackkal kibélelünk egy tálat (nekünk 2,5 l tál), majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal, és elkész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítjük, a tortaformát kikenjük. 2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és a sóval a robotgép legmagasabb fokozatán kemény habbá verjük. 3. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta összeállítása. Összekeverem a liszteket, a porcukorral, a sóval, majd összemorzsolom a vajjal, és gyorsan tésztává gyúrom, nem szabad, hogy “leégjen” a tészta. Beteszem a hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sárgarépát apróra vágtam, megfőztem, majd még melegen pürésítettem, botmixerrel a legegyszerűbb. A tojássárgákat habosra kevertem az édesítővel 3-4 percig, közben a csokit a kó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű