500 g borsó
5 db virsli
3 evőkanál olaj
1 evőkanál zöldpetrezselyem
ízlés szerint ételízesítő
1 pörköltszaft kocka
1 liter víz
A sűrítéshez:
3 evőkanál rozsliszt
2 dl víz
2 dl tejföl
A lábosba az olajon megfuttatom a borsót, majd hozzáteszem a karikára vágott virsliket azt is megfuttatom.
Hozzáadom a vizet a fűszereket és készre párolom.
Ha megfőtt a borsó behabarom a főzeléket. A vízben kikeverem csomómentesre a lisztet, és utána rakom bele a tejfölt, azzal is simára keverem.
Majd folytonos keverés mellett besűrítem a főzeléket vele. Összeforralom, és már lehet fogyasztani, finom puha kenyérrel.
1. Készítünk egy pörköltalapot. A vöröshagymát, paprikát és a paradicsomot apró kockára vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA húst előtte levő nap este összeállítom,hogy az ízek összeérjenek egy tálba belerakom a húst belereszelem a hagymát,fokhagymát hozzárakom a fűszereket végén a rizsával jól összedo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót (lehet fagyos is) egy lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk-borsozzuk, reszelünk rá egy kis szerecsendiót és főzni kezdjük. 2 perc forralás után a borsó felét egy ma...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű