2dl langyos tej
60 dkg liszt
45 g olaj
100 g joghurt
1 db tojás
2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
3 dkg élesztő
A kenéshez:
1 db tojás
szezámmag
Mindent bepakolok a gépbe és a dagasztóprogram elvégzi a munkát.
Ha kész langyos helyen a duplájára kelesztem.
Majd a szilikonlapon kissé átgyúrom.
Letakarva pihen 5 percet.
Majd 9 db 120 g -os darabra osztom.
Majd a tenyeremben igazgatva zsemlét formázok belőle.
Ha mind kész sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket.
Letakarva pihen 15 percet.
Lekenem tojássárgával megszórom szezámmaggal és az előmelegített 180 C fokos sütőben.20-25 perc alatt kész.
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe beleöntjük a megkelt élesztőt, a sót, olajat és tésztát készítünk belőle. Kelesztjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kis...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes1. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rászórjuk a cukrot és pár percig együtt pirítjuk. 2. Hozzákeverjük a sóskát és kevés (kb 1 dl) vízzel felengedjük. 3. Sóz...
Elkészítési idő: kb 20 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalámi, son...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz olajat összekeverjük a vízzel és a sóval. Ezzel fogjuk majd később meglocsolni a tésztát. A réteslapot szétszedjük a lapjaira. Egy kerek sütőformába két lapot fektetünk, úgy,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű