Juhtúró 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
liszt 50dkg
krumpli 4-5 db
füstölt szalonna 40 dkg (20dkg harcsához, 20 dkg a sztrapihoz)
só
bors
kapor
tejföl 3db
tojás 2db
olaj
vöröshagyma 1 db
tejszín 3 dl
harcsafilé 60 dkg
őrölt piros paprika
pritaminpaprika 1 db
paradicsom 1 db
halászlé kocka
ételízesítő
Hagymát megpucoljuk, majd a többi zöldséggel (paradicsom, paprika) megmossuk és felaprítjuk.
Feltesszük vízforralóban forrni a vizet.
Apróra kockázzuk a szalonnát. Olajon megpirítjuk a kis kockákat és kiszedjük. Ebbe a zsiradékba tesszük a hagymát és a paprikát. Picit pirítjuk, majd rádobjuk a paradicsomot.
Amíg rottyan a pörkölt alap, a vízforralóból egy kancsóba a halászlé kockára öntjük a vizet.
Pörköltalapot levesszük a tűzről és BOTMIXERREL pürésítjük.
Lassú tűzre visszarakjuk és felkockázzuk a harcsát, amit bele is teszünk a pörköltalapba.
Fűszerezzük: Só, bors, ételízesítő és őrölt paprika.
Felöntjük a feloldott halászlékockával, hogy ellepje. Megkavarjuk és felvesszük a főzőlapot, hogy forrjon.
Feltesszük a sztrapacskának a vizet.
Megpucoljuk és megmossuk a krumplit. APRÍTÓN leaprítjuk.
Felkockázzuk a szalonnát és pici olajon kislángon elkezdjük sütni.
Közben, ha kész a harcsa behabarjuk tejszínnel és lekapcsoljuk.
A liszthez adjuk a krumplit, 1 vagy 2 tojást, sót. Kikeverjük a sztrapacskát.
Ha kisült a szalonna kiszedjük. És a tűzről lehúzva a zsiradékba tesszük a két fajta túrót. Sózzuk, borsozzuk.
Felaprítjuk a kaprot.
Visszatesszük a túrós cuccot a tűzhelyre kislángra.
Ha forr a víz, kiszaggatjuk a sztrapacskatésztát.
A túróra tesszük az aprított kaprot és beletesszük a sztrapacskát a túróba. Még melegen hozzákeverjük a tejfölt.
Tálaljuk az ételt.
Tálba öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és borssal együtt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hekket tejbe áztatjuk néhány órára, majd sózzuk, kicsit megborsozzuk, és pirospaprikával kevert lisztbe forgatjuk. 170 C-os forró olajban fedő alatt pirosra sütjük....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA halat szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olvasztott vajba keverjük a fokhagymát, petrezselymet, és bepácoljuk vele a halat. Hűtőben fél-egy órát pihentetjük. A lisztből, to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű