Pecsenyéhez:
60 dkg sertéscomb
só, bors
fokhagyma
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
2db tojás
1 dl tej
2 db nagy burgonya
Dödölléhez:
1 kg burgonya
40 dkg liszt
1 evőkanál só
2 fej vöröshagyma
zsír
A felszeletelt hús kiklopfoljuk, sóval, borssal és péppé zúzott fokhagymával megkenjük.
A felütött tojásokhoz hozzáadjuk a reszelt burgonyát majd pici sóval és tejjel simára keverjük.
A húsokat előbb lisztbe, a burgonyás tojásba, majd a morzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük.
Dödölle: A megtisztított burgonyát feltesszük főzni, ha megfőtt burgonyatörővel a levében összetörjük, megsózzuk.
A lisztet beleöntjük, jól elkeverjük, amíg a burgonyás massza be nem veszi a lisztet.
Vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és a felhevített zsírban megpirítjuk.
Egy lábasba kevés hagymás zsírt teszünk és a sűrű masszából zsíros kanállal nagy galuskákat szaggatunk.
Hagymás zsírral ismét meglocsoljuk és tovább szaggatjuk, amíg az anyag tart.
A májat a tüdővel és a tokaszalonnával együtt enyhén sózott, bő vízben, fedő alatt puhára főzzük. A megmosott rizst az abalével felengedjük és félpuhára főzzük. A finomra vágott ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát 2×2 centis kockákra vágom és 2-3 percre lobogó forró vízbe teszem. Onnét kivéve szűrőkanállal leszűröm és hagyom kihűlni. A húst aprólyukú tárcsán ledarálom, majd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSZOKY https://www.youtube.com/watch?v=kIgmFirRcN0&t=349s 60 dkg sertés lapockából ledarált hús, 4 db vizes zsemle, 2 gerezd fokhagyma, a bekevert massza állagához képest...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűbelül 3 darab bécon...ráhalmozni töltelék..felcsavarni..és beconba tekerni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű