35 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
25 dkg margarin
25 dkg liszt
3 tojás sárgája (dupla adaghoz elég az 5 sárgája)
4 gerezd fokhagyma (nagyobb)
1-1 teáskanál sütőpor, és só
1-1 mokkáskanál pirospaprika, és őröltbors
1/2 dl tej, a tetejét megkenni.
Margarint, a sütőporral kevert lisztet, és 25 dkg reszelt sajtot összemorzsolni, hozzá adjuk a tojás sárgákat, a sót, paprikát, fokhagymát, borsot
Addig gyúrjuk, amíg összeáll. Lisztes kézzel nagy cipóvá formázni, és alufóliában egy éjszakán át a hűtőben tartani.
Másnap kivesszük, kicsit át lehet még gyúrni, és lisztezett deszkán 2 mm-esre nyújtani, tetejét tejjel megkenni, majd a maradék 10 dkg reszelt sajtot rászórni.
Derelyemetélővel vékony rudakat vágni, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütni. (Ebből az adagból 4-6 tepsivel lesz).
A hozzávalókat jól összegyúrjuk és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Lépés 2 Másnap kisodorjuk ujjnyi vastagra, majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (kb. mint egy kupicás pohárka)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és végül a sajttal és a tojások sárgájával egyneművé gyúrjuk. 2. Frissen tartó fóliába csoma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk, kinyújtjuk. Rudakra vágjuk, megkenjük tojással a tetejét és megszórjuk szezámmaggal.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű