kb fél kiló bőrős virsli
10 dkg liszt
fél tk sütőpor
20 dkg kukoricadara
1 tk cukor
1 tojás
1,5 dl tej
só
bors
petrezselyem
zúzott fokhagyma ízlés szerint
A tojás a cukorral felverjük, hozzáadjuk a tejet, sót, borsot, petrezselymet, zúzott fokhagymát ízlés szerint. A lisztbe keverjük a sütőport, a kukoricadarát, azt is apránként belekeverjük a tojásos masszához, jó sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. A virslit bambuszpálcikára húzzuk, lisztbe forgatjuk, majd a tésztába. Kissé lecsepegtetjük és forró olajban aranybarnára sütjük.
– A tejszínt lassú tűzön melegítsd fel. Vigyázz, hogy ne kezdjen el forrni. – Vedd le az edényt a lángról, ekkor öntsd hozzá a citromlevet. Néha keverd meg és így hagyd kihűlni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 1-kg-os parasztcipó tetejét levágom. A kenyér belsejét a széleibe kihúzom, 8-10 db főtt tojással körberakom. 1 kg jófajta házi savanyú káposztát egy fej hagymával megdinsztele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szamósza tészta nem egy önmagában fogyasztandó étel, ezért mindenképpen készíts hozzá valamilyen indiai fűszerezésű tölteléket. Zöldséges samosa receptért kattints a linkre. D...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű