Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
30 dkg margarin
2 dl tejföl
2 db tojássárgája
A lekenéshez:
olvasztott zsír
A töltelékhez:
virsli
A tálaláshoz:
friss kapor apróra vágva
2 dl tejföl (joghurt is lehet)
só
kicsi őrölt bors
1-2 derezd fokhagyma reszelve
saláta
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba becsomagoljuk, hűtőbe tesszük, felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen. Másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell. Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.
Téglalap alakúra vágjuk a kisodort tésztát. Fél virslit teszünk bele, majd feltekerjük. A tetejét 3 helyen bevágjuk úgy, hogy a virslit is egy kicsit. Felvert tojással lekenjük és sütjük.
A kapros saláta elkészítése:
A salátát megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A többi hozzávalót összekeverjük és a salátára önjük
A zöldséget megpároljuk,. A tejfelt, majonézt, mustárt összekeverjük, és a zöldségekhez adjuk. a kifőtt tésztára öntjük, és a tetejére tesszük a kisült szalonnakockákat, majd resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt felfuttatjuk, Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olvasztott ramat, tejet, a felfuttatott élesztőt, ízlés szerint kicsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból dagasszunk tésztát, majd letakarva tegyük félre 40-45 percig, hadd keljen meg. Ha megtörtént, kissé olajos kézzel szakítsunk ki belőle kis darabot, amit aztán kinyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA házi gnocchihoz megmosott krumplikat egy lábasba tesszük és felöntjük vízzel. Puhára főzzük. Várjunk amíg kézmelegre hűlnek. Meghámozzuk a krumplikat, és összetörjük őket. Kibo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű