hagyma
fokhagyma
cukkíni
koktélparadicsom
reszelt karalábé
brokkoli
só
bors
rozmaring
kakukkfű
rizs
csirkemell
½ lime leve
olivaolaj
ömlesztett sajt
tejszín
víz
A csirke alaplé főzése 25 perc alatt elkészült, a csirkemell csontból és a combból. A csirkehusit kockákra vágom, a zöldséget aprítom. Hagymán és fokhagymán a csirkét kissé megpirítom, hozzáadom a cukkínit, a kakukkfüvet, rozmaringot és egy kis szerecsendiót, sózom és borsozom, majd a lime levével ízesítettem. Eközben főzöm a rizst az alaplében. Mikor ¾ részben kész a rizs, hozzáadom, az előre elkészített csirke – cukkíni – hagyma – reszelt karalábé egyveleget. Együtt főzöm, és apránként tejszínt, vajat, és sajtot adok hozzá. Legutoljára kerül bele a koktél paradicsom és a brokkoli rózsák.
Összemelegítem, megőrizve a zöldségek frissességét, tálalás előtt még egyszer ízesítem!
Burgonya, fokhagyma, csirkecomb, paradicsom, brokkoli, sajt, tejszín, hagyma, só – bors – paprika – olivaolaj – fokhagyma - rozmaring a brokkolit és a burgonyát blansíroztam, tepsiben olivaolajon felhalmoztam a blansírozott zöldségeket. A csirkecombot fokhagymán legrilleztem, sóval és borssal ízesítettem, amit ráhalmoztam a zöldségek tetejére, ömlesztett sajtból és tejszínből, sóból és borsból, paprikából öntetet készítettem, amivel leöntöttem a zöldséges húsos halmot, majd 200 fokon megsütöttem, hogy összeérjenek az ízek.
A fokhagymát megpucoltam, lobogó vízben 1 percig főztem. A megsózott csirkecombokat 5 dkg vajon mindkét oldalukon megpirítottam, majd kiszedtem egy tálra. A vajhoz hozzáöntöttem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sertéscombot alaposan megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni. 2. A vöröshagymát megtisztítjuk, félkarikára szeleteljük. 3. A szalonnát is vékony...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűTejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellett felkockázzuk, és a masszába vegyítjük. Formánkat kiva...
Elkészítési idő: 60 perc / előké Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kb. 20x30cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk. A lisztet a fokhagymával kézzel elmorzsoljuk. A csirkehúst papírtörlővel leszárogatjuk, finoman bes...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű