30 dkg liszt
0,5 kis kanál sütőpor
0,5 kis kanál szódabikarbóna
1 csipet só
20 dkg ráma
25 dkg kristálycukor
1 db tojás
20 dkg étcsokoládé
A hozzávalókat egy tálba mérjük. Egyszerre mehet bele minden. A csokit apró darabokra kell vágni.
Összegyúrjuk az egészet.
Diónyi golyókat formázzunk belőle. Szilikonlappal vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ne túl sűrűn, mert terül sütés közben.
Kicsit kilapítjuk egy pohár aljával, amit lisztezzünk be közben.
Gyorsan sül,150 C fokon 10-15 perc. Ha kész, kicsit hagyjuk hűlni a tepsiben, mert melegen még hajlik.
Áttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet só belekerülhet, és állni hagyjuk 3-4 órát is, hogy megdagadjon a búzadara. Ha rendbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát, és végül a habbá vert tojásfehérjét. Az előkészített réteslapot vastagon meghintjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű