ízlés szerint só
ízlés szerint fehérbors
ízlés szerint olívaolaj
ízlés szerint balzsamecet
ízlés szerint szárnyasfűszer-keverék
250-300 g pulykamell
10 db koktél paradicsom
10 db hónapos retek
0.5 kg kígyóuborka
1 marék madársaláta
1 marék rukkola
14 db mini mozzarella
Falatokra darabolom a pulykamellet majd a fűszerkeverékkel megszórom és félre teszem.
A zöldségeket megmosom majd szeletelem, negyedelem.
Kevés olajon aranybarnára pirítom a pulykamellet.
A zöldségeket egy tálba helyezem, sózom, borsozom majd olívaolajjal és balzsamecettel meglocsolom.
Tányérra szedem a salátát, a mozzarellát és a pulyka falatokat ráhelyezem.
A sajtot 8 darabra vágjuk. A tojást felverjük a kanálnyi olajjal. A kenyeret lereszeljük és összekeverjük a dióval. A sajtdarabokat megforgatjuk lisztben, majd a felvert tojásban,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa mirelit zöldbabot 1-2 gerezd fokhagymával ízesített sós vízben roppanós állagúra főzzük, leszűrjük. 2 dkg vajat felforrósítunk, hozzáadunk 2 evőkanál low carb lisztet, majd kb....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük. A töltelékhez a kolbás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTavasszal, a friss világos zöld hajtásokat kell lecsippenteni az ágak hegyéről. Mindenféle fenyő hajtása jó, kivéve a tiszafa!!! Én le szoktam szitán öblíteni, és jól lecsöpögtetni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű