2 db egész csirkemell
1 nagyobb fej vöröshagyma
200 g gomba
250 ml tejföl
200 ml húsleves alaplé
1 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint majoranna
ízlés szerint olaj
ízlés szerint vaj
A körethez :
1 kg burgonya
0.5 dl tej
100 g vaj
ízlés szerint só
A vöröshagymát felaprítom, a húslevesből leszűrt húst kisebb darabokra vágom. (ha friss csirkemellből készíted, akkor megtisztítás után ezt darabolod fel)
A serpenyőbe először egy kevés olajat melegítek, majd a vajon a hagymát üvegesre pirítom. Az olajra azért van szükség, hogy a vaj ne égjen oda, és így a hagymának is sokkal intenzívebb íze lesz.
Majd hozzáadom a felszeletelt gombát. (én konzervet használtam)
1-2 perc elteltével (friss gomba esetén 5-6perc) hozzáadom a csirkemellet, sózom, borsozom, meghintem majoránnával. Folyamatosan kevergetem, átforgatom.
Egy shaker pohárban összekeverem a tejfölt, lisztet, húsleves alaplé felét és jól összerázom.
Mikor a hús már egy kicsit megpirult, felöntöm a maradék fél alaplével 3-4 percig főzöm.
Majd hozzáadom a tejfölös mixet és még kb. 5 percig főzöm együtt, kavargatás mellett.
A krumplit felteszem főni.
Mikor a villa könnyedén belemegy a krumpliba, leszűröm, megtisztítom.
Összetöröm, sózom és a szoba hőmérsékletű vajjal és tejjel krémesre keverem.
Ezután csak a tálalás van hátra.
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokat megtisztítom, bedörzsölöm sóval és fél órára hűtőbe teszem. A cseréptálat 15 percre vízbe teszem, a krumplit meghámozom. A tál aljába szeletelem a krumplit és a me...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: KönnyűA kockára, vagy vékony csíkokra vágott csirkehúst erős lángon, hirtelen pirítsuk aranysárgára 2-3 evőkanál olajon. Adjuk hozzá a nagy kockákra vágott vöröshagymát és a vékonyra sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított és mosott zúzákat (én a pulyka zúzát részesítem előnybe) apró kockákra vágtam. 2 nagy fej vöröshagymát dinszteltem 2 evőkanál zsiradékon. A tűzről levéve, ízesítet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű