5 evőkanál sima liszt
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
7 db tojás
7 evőkanál cukor
1,5 L tej
120 g vaníliás pudingpor
5 dkg vaj
50 dkg túró
1 kg fagyasztott málna
24 g tortazselé
Elkészítjük hagyományos módon a piskótát, szétterítjük egy nagyobb tepsi alján és kisütjük.
Közben elkészítjük a hozzávalókból a vaníliás pudingot. Mikor elkészült belekeverjük a vajat, kissé kihűtjük és belekeverjük habverővel az 50 dkg túrót.
Mikor langyosra hűlt, rásimítjuk a piskótára, teljesen kihűtjük.
Ráhalmozzuk a málnát /vagy más gyümölcsöt, befőttet, stb./, és leöntjük a csomagoláson leírtak alapján elkészített torta zselével.
Tetszőlegesen díszíthetjük ehető tavaszi virágokkal.
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral keverjük habosra, majd a tojássárgákat egyenként dolgozzuk a vajhoz, utána a citrom reszelt héját és levét is forgassuk bele. A tojásfehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a cukrot, a lekvárt és a mazsolát. Főzzük rövid ideig, hogy a cukor elolvadjon, és a mazsola kissé megduzzadjon, majd vegyük le a tűzrő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a tejjel és a vaníliával gőz felett sűrűre főzzük, ha kihűlt, hozzákeverjük a cukorral elkevert tojássárgáját és óvatosan a 4 tojás habját.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt apróra morzsoljuk, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, felöntjük a langyos tejjel és kb. 15 percig állni hagyjuk. 2. A vajat megolvasztjuk. 3. A lisztet nagy tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű