1 db egész csontozott csirkemell
1 csokor medvehagyma
1 fej közepes vöröshagyma
1 dl tejszín 20%-os
1,5 dl tej
1 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
500 g száraztészta (köretnek)
Felkockázom a hagymát és ameddig a csirkemellet felcsíkozom üvegesre pirítom.
Hozzáadom a csirkemellet sózom borsozom fehéredésig pirítom.
A jól átmosott medvehagymát felcsíkozom majd hozzá adom a lepirított csirkemellhez.
Kicsit átfonnyasztom a medvehagymát a csirkemellel hogy kiadja a fenséges ízét. Felöntöm tejszínnel átforralom majd a csomómentesre kevert tejjel besűrítem. Pár percig még összeforralom.
Köretként tésztával tálalom, de ízlés szerint rizzsel is remek lehet.
Egy teflon edény aljára 1 kávéskanál olívaolajat öntünk /vagy a pumpás olajspriccelőből egy nyomásnyit/, rátesszük a felkarikázott hagymát, jól átpároljuk, pirítjuk. Utána jöjjön a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük el. Beáztatom a szárított gombát. Közben a csirkecombokat kicsontozom úgy, hogy megtölthető legyen. Egy serpenyőben a kis kockára vágott füstölt szal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnával kibélelünk egy jénai tálat vagy egy tepsit. A csirkemellett felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba mártva bundázzuk. Az edénybe rakott szalo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, tűzdeljük meg a fokhagymával, majd tegyük egy nagy tepsibe. Öntsünk alá vizet, fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe. 150-160 fokon süssük kö...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű