30 dkg liszt
25 dkg cukor
20 dkg margarin
4 db tojás
6 g sütőpor
3 evőkanál tejföl
4 evőkanál kakaópor
500 ml habtejszín
tört csokoládé
3-4 db banán
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük majd hozzáadjuk az olvasztott margarint.
A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaóport és a tojásos masszához forgatjuk.Tejföllel lazítjuk.
Tortaformában 180 C fokon megsütjük. Sülés után kihűtjük és kivájjuk a tortánk belsejét kanállal, úgy hogy peremet hagyunk a tésztánk oldalán és alján.
A tejszínt felverjük, csokidarát beleforgatjuk. A kivájt tortánk aljára banánt pakolunk, úgy hogy teljesen befedje a tortánk alját.
A banánokra kanalazzuk a csokis tejszínt, végül a tortánk belsejéből kivájt tésztamorzsákkal kipanírozzuk a tejszínhab tetejét és oldalát úgy, hogy ne látszódjon a hab.
A sajtkrémet verd fel 3 percig robotgéppel habosra. Add hozzá a tejszínt és az édesítőt és habosítsd tovább 2 percig.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojások sárgáját a langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük. Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporral elkevert lisztet. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként elkészítjük a torta „tésztáját", azaz a kekszet összemorzsoljuk, majd összekeverjük a felolvasztott és kihűtött margarinnal. Az így kapott morzsát belenyomkodjuk egy...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojás sárgákat, végül lazán belekeverjük a kakaós lisztet - összefőzöm. Sütőpapírral bélelt 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes