400 g sárga gyengebab
1 fej vöröshagyma
200 g kolbász
olaj
1 db pörkölt kocka
ízlés szerint ételízesítő
3 db babérlevél
1 liter víz
A habaráshoz:
2 dl hideg víz
4 evőkanál rozsliszt (de bármilyen jó)
2 dl tejföl
1 evőkanál ecet
A vöröshagymát apróra, a kolbászt karikára vágom. Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd a kolbászt dobom bele, végül a vajbabot kicsit egybe dinsztelem.
Befűszerezem és felöntöm vízzel.
Mikor puha a bab, elkészítem a habarást.
Majd a főzelékbe öntöm állandó keverés mellett összeforralom.
Puha kenyérrel kínálom.
A lencsét előző este alaposan átmossuk, beáztatjuk. Bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert könnyen felszívja reggelre mindet! Felrakjuk a vizet, beleteszünk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, félig felöntjük vízzel. A burgonyákat meghámozzuk, me...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA káposztát a hagymával együtt annyi vízben, ami félig ellepi felteszem főni, a sóval. Miután megpuhult a káposzta, hozzáöntöm a sűrített paradicsomot és annyi vizet, hogy ellepje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat egy két-három literes lábosban, közepes lángon felmelegítek. Rászórom a hagymát, finoman sózom és 4-5 percig folyamatosan kevergetve puhára párolom. Ráreszelem a fokh...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű