1 kg zöldbab (vagy 1 csomag fagyasztott)
40 dkg darált hús (fagyasztott z.b. esetén annyival kevesebb)
1 db közepes fej vöröshagyma
Fűszerpaprika
Ételízesítő (Vegeta)
1 pohár tejföl
A zöldbabot sós vízben megfőzzük.
A megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát kevés olajon megüvegesítjük, beleszórjuk a paprikát és a vegetát, majd hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, majd kevés vizet hozzáadva "pörköltet" főzünk belőle.
Hozzákeverjük a puhára főtt zöldbabot, majd a tejfölt, és összeforraljuk.
A hús felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apró kockára vágjuk, a sárgarépát karikára, a burgonyát kockára. Egy kevés olajon a hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverjük össze a hozzávalókat egy robotgép segítségével, a fahéjat a végén szórjuk rá a tetejére, de azt is bele lehet keverni, ha úgy jobban ízlik. Mindig frissen kell fogyasztani...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVaslábasban, vagy bográcsban főzöm, de jó bármilyen lábasban is. Az edénybe berakom a zsírt, hozzárakom a bőrökből kisült zsírt és addig olvasztom a zsírt, amíg forró nem lesz....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű