menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldbabpörkölt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg zöldbab (vagy 1 csomag fagyasztott)
40 dkg darált hús (fagyasztott z.b. esetén annyival kevesebb)
1 db közepes fej vöröshagyma
Fűszerpaprika
Ételízesítő (Vegeta)
1 pohár tejföl

Elkészítés:


A zöldbabot sós vízben megfőzzük.
A megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát kevés olajon megüvegesítjük, beleszórjuk a paprikát és a vegetát, majd hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, majd kevés vizet hozzáadva "pörköltet" főzünk belőle.
Hozzákeverjük a puhára főtt zöldbabot, majd a tejfölt, és összeforraljuk.

Zöldbabpörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: józsefné
Tárkonyos leves csirkéből
Tárkonyos leves csirkéből

A hús felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apró kockára vágjuk, a sárgarépát karikára, a burgonyát kockára. Egy kevés olajon a hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Reggeli
Reggeli

Keverjük össze a hozzávalókat egy robotgép segítségével, a fahéjat a végén szórjuk rá a tetejére, de azt is bele lehet keverni, ha úgy jobban ízlik. Mindig frissen kell fogyasztani...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Egyben sült krumpli
Egyben sült krumpli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lajos
Kemény lebbencs "ala Lala"
Kemény lebbencs "ala Lala"

Vaslábasban, vagy bográcsban főzöm, de jó bármilyen lábasban is. Az edénybe berakom a zsírt, hozzárakom a bőrökből kisült zsírt és addig olvasztom a zsírt, amíg forró nem lesz....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk