menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg zabpehelyliszt (zabpehelyliszt ITT!) /gluténmentes liszttel, vagy Dia-Wellness szénhidrát-csökkentett liszttel helyettesíthető/
125 g light sajt
20 dkg zsírszegény túró /vagy házi Totu: Recept!/
8 dkg light vaj /vagy 5 dkg kókuszolaj/
1 tk. só (Himalaya só ITT!)

Kenéshez:
1 db tojássárgája
köménymag, sajt, szezámmag, ízlés szerint...

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk (kb. 1cm vastagságúra) és kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, tetejüket lekenjük tojássárgával, majd megszórjuk köménymaggal. Előmelegített 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt szépen megpirítjuk.


Én elég pici szaggatóval csináltam, így harapásnyi kis darabok lettek, de természetesen lehet normál pogi méretűvel is szaggatni.

Trükkök, tippek, praktikák:


10 dkg tartalmaz:

kcal: 262.36
fehérje: 21.58
szénhidrát: 20.48
zsír: 10.25
A

Zabpelyhes pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pogácsa - Krumplis pogácsa
Pogácsa - Krumplis pogácsa

1 4 főtt krumplit összetörünk, összegyúrjuk 2 dl tejföllel, 1 csomag élesztővel, 3 teáskanál sóval, kb. 1/2 kg sima liszttel. 2. Körbelisztezett mély tálban letakarva hagyjuk k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gyors túrós pogácsa
Gyors túrós pogácsa

A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a tésztát pihentetés nélkül ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, magokkal megszórjuk. Apró pogácsasza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Abbahagyhatatlan sajtos keksz
Abbahagyhatatlan sajtos keksz

Sajtokat lereszelem és összekeverem. A lisztet elmorzsolom a margarinnal, sóval. Összekeverem a többi hozzávalóval és henger alakúra formázom. Folpackba csomagolom és a hűtőbe te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
HAGYMÁS-BACONOS POGÁCSA
HAGYMÁS-BACONOS POGÁCSA

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral, és belemorzsoljuk az élesztőt. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést készítü...

Elkészítési idő: hosszú
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk