menu

Családireceptkönyv.hu

BAZSALIKOMOS ZÖLDBORSÓKRÉM


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 300 g zsenge zöldborsó szem
- só, fehér bors ízlés szerint
- 1 ek hidegen sajtolt tökmagolaj
-1-2 gerezd fokhagyma
- 2-4 dl tiszta víz
- 3-4 db nagyobb bazsalikom levél
- 1 marék tökmag előre beáztatva (2-3 órás áztatás)
- (opcionális tápanyagérték növelők: 1 ek inaktív sörélesztőpehely és/vagy 1 marék kendermag)

Elkészítés:


- 300 g zsenge zöldborsó szem
- só, fehér bors ízlés szerint
- 1 ek hidegen sajtolt tökmagolaj
-1-2 gerezd fokhagyma
- 2-4 dl tiszta víz
- 3-4 db nagyobb bazsalikom levél
- 1 marék tökmag előre beáztatva (2-3 órás áztatás)
- (opcionális tápanyagérték növelők: 1 ek inaktív sörélesztőpehely és/vagy 1 marék kendermag)

ELKÉSZÍTÉS:

1) A fokhagymát 2-3 evőkanál vízzel felengedve pépessé turmixoljuk, majd beleszórjuk a friss bazsalikom leveleket és még pörgetünk 2-3 fordulatot a turmix gépünkön. (Nem jó a bazsalikomnak, ha túl sokáig érintkezik a fém késekkel, ezért ha van otthon mozsár, zúzzuk abban szét a leveleket a turmix gép helyett.)
2) Az előre beáztatott tökmagról leöntjük az áztató vizet és a tökmagolajjal krémesre turmixoljuk a gépben, miközben hozzáadjuk a fűszereket (só, bors).
3) Most jön a borsó. A szép zöld borsószemekhez öntünk kb.1 dl tiszta vizet és addig turmixoljuk, míg egynemű krémet nem kapunk.
4) Keverjük össze a borsós krémet, a tökmagos krémmel és a hagymás turmixszal. Kenhető krémes állagot kellene kapnunk, így ha még szükséges tegyünk hozzá vizet. (Ha sűríteni kellene, használjunk 1 ek útifműgahéjat hozzá.)

Trükkök, tippek, praktikák:


A zöldborsóhoz nagyon jól illik a menta, ezért aki szereti a mentás ételeket, cserélje ki a receptben szereplő bazsalikomot menta levélre és fogyassza mentás borsókrémként.

BAZSALIKOMOS ZÖLDBORSÓKRÉM

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szalámis leveles
Szalámis leveles

A tésztát kitekerem, az egyik szélére rakosgatom sorban a szalámit, megszórom reszelt sajttal. "Féltávig" derelyevágóval bevagdosom, a széleit vízzel lekenem, majd a papír segítsé...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almachips
Almachips

a szeletelés eltart egy darabig, a szeletek vastagsága a legfontosabb, egy almából kb. 12-15 szelet jön ki. Ha megvan, szórjuk meg finoman a szeleteket fahéjjal és mehet a sütőbe,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Avokádókrém ahogy Battacukor készíti
Avokádókrém ahogy Battacukor készíti

A meghámozott, kimagozott avokádókat villával vagy botmixerrel pépesítsük. Adjuk hozzá a citrom- illeve a lime levét, reszelt fokhagymát, majonézt, tejfölt, majd fűszerezzük ízlés...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kolozsvári káposzta
Kolozsvári káposzta

Lábosban megolvasztunk egy kanál zsírt, felmelegítjük és a forró zsírba beletesszük az apróra vágott káposztát. Jól megforgatjuk, hogy alaposan megpiruljon, utána félretesszük. Ser...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk