az alapléhez:
- 1 db pak choi vagy mángold
- 1 szál szárzeller
- ¼ lilahagyma
- 1-1,5 liter tiszta víz
- Himalája só, frissen őrölt fekete bors
- 2 ek sörélesztőpehely
a leves tartalmához:
- 2 db közepes sárgarépa felkarikázva
- 1 marék karfiol apró rózsákra szedve, mint galuskák a levesben
- ½ db sárga (kaliforniai) paprika
- 1 marék friss petrezselyem
- 1 bögre zöldborsó
A leves alapléhez a szükséges hozzávalókat a fűszerek nélkül (zeller, pak choi vagy mángold, lilahagyma, víz) tegyük a turmixgépbe, és jó alaposan dolgoztassuk össze vele, míg egy teljesen híg levet nem kapunk. Öntsük az egészet egy nagyobb tálba, vagy akár leveses edénybe, majd tegyük hozzá a fűszereket ízlés szerint (só, bors és sörélesztőpehely), majd keverjük el alaposan.
Mehetnek bele az előre felaprított rágnivaló részek (karfiol, borsó, paprika, répa). Használhatunk egyéb, nyersen is fogyasztható zöldségeket kedvünk szerint (pl.: cukkini, brokkoli). Készen is vagyunk. Már tálalhatunk is! ;-)
Elkészítés: Megpucoltam 12 gerezd fokhagymát, és bedobáltam őket az aprítógépbe. Egy fazékban alig 2 kanál olívaolajon megpirítottam a fokhagymát, majd rászórtam 2-3 evőkanál liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, jól kidagasztjuk. (Rábízhatjuk a kenyérsütőre is.) Duplájára kelesztjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal. Két ujjnyi csíkoka...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA gyümölcsöt alaposan, több léről átmossuk, ha van zöld része, szár és levél, eltávolítjuk. Feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű