menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó Muffin


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 24 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 30 dkg puha margarin
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 24 dkg darált dió
- 2 dl tej
- 6 evőkanál sárgabarack lekvár
- 24 teáskanál sárgabarack lekvár
- 1 tábla csoki (olvasztani)

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A vajat habosra keverjük a cukorral, és a vaníliás cukorral.
Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, és keverjük addig míg homogén állagú nem lesz.
A lisztet keverjük el a sütőporral, és a darált dióval.
Keverjünk hozzá 6 evőkanál lekvárt, majd adagoljuk folyamatosan keverés mellett a tojásos masszához, a tejjel együtt.
Kanalazzunk egy-egy adag tésztát a formába, majd egy teáskanál lekvárt és arra megint tészta.
20-25 percig sütjük.
A tetejére olvasztott csokit csorgatunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.femina.hu/fozzunk/recept/3972_zserbo_muffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Házi csokipuding (Rupáner)
Házi csokipuding (Rupáner)

1. Egy kisebb lábosban összekeverjük a cukrot, a kakaóport, a sót és a keményítőt, majd felöntjük a hideg tejjel. 2. Egy habverővel simára keverjük, beletesszük a hosszára kettéha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rózsa fánk
Rózsa fánk

Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. 2 Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dobos kocka 2.
Dobos kocka 2.

A habverő tálba mérem az olajat, a tejet, a nagyobb adag cukrot és a tojások sárgáját, amiket kicsit össze is keverek, majd hozzákeverem az előzőleg jól elvegyített lisztet, kakaót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Foszlós kalács
Foszlós kalács

A hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidagasztjuk, és 1 órán át langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, formázzuk - pl. fonjuk - és további fél óráig kelesztjük. Hideg sütőbe téve megsü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk