menu

Családireceptkönyv.hu

- (drága) Eszterházy torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
10 tojásfehérje
35 dkg darált dió
csipet só
negyedannyi ízlés szerint

Krém:
5 tojás sárgája
2.5 dl kesu tej
rum egy pici
1 vanília rúd
30 dkg lágy kókuszzsír
3 zselatin lap
negyedannyi ízlés szerint
10-15 dkg darált dió

Elkészítés:


A sütőt előmelegítettem 200 fokra
sütőpapírra egy tányér segítségével egyforma köröket rajzolok, de a nem szilikonos oldalára, hogy ha megfordítom a szilikonosra tudjam kenni a tésztát.
A tésztához a tojásfehérjéket pici sóval jó kemény habbá verem, kb félidőben hozzáadom a negyedannyit. Ezután óvatosan beleforgatom a darált diót. Ezt a diós habot felkenem a körökre, úgy, hogy öt jöjjön ki. (Kb 20 cm átmérőjű volt a tányérom.) Kb 10-15 percig sülnek nem tudom pontosan, gondolom sütőtől is függ, főleg ha az ember lánya sütés közben nézi az Australian Opent

Trükkök, tippek, praktikák:


Amrita Baktay, élhető paleós csoport

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Mandulavirág torta
Mandulavirág torta

A csokoládékrémhez a csokoládét a tejszínbe tördeljük, és lassú tűzön felolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, kihűtjük, majd legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Csokitorta
Csokitorta

A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjéből csipetnyi sóval és a cukorral kemény habot verünk. A verést továbbra is folytatva egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, majd óvatosa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Francia almatorta Hugié
Francia almatorta Hugié

A tésztához egy közepes méretű tálban a lisztet, a puha vajat, a cukrot, egy csipet sót összegyúrunk 2 evőkanál hideg vízzel. Ha szükséges, kávéskanalanként adunk hozzá még viz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Diós piskóta, vaníliás diós krémmel
Diós piskóta, vaníliás diós krémmel

A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk