menu

Családireceptkönyv.hu

3 OKOS TIPP HAL GRILLEZÉSÉHEZ


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


https://www.vegeta.hu/hu/aktualitas/4-egyszeru-tipp-hogyan-lehet-tokeletesen-halat-grillezni

Elkészítés:


Átlagban meglehetősen kevés halat fogyasztunk, mi magyarok, de a grillezett halak esetében még rosszabb az arány. Nagyon óvatosan kell velük bánni, könnyen szétesnek és túlsülnek, és az sem ritka, hogy a tűztérben landol a finom fogás. De nem kell ennek így lennie, jöjjön pár hasznos tipp a halkészítéshez.









A bőr maradjon



Könnyebb bánni a hallal és nem is esik szét olyan könnyen, ha a bőr egyben tartja a húst. Pucolni tehát lehet, sőt, meg is kell szabadulni a pikkelyektől, de teljesen lenyúzni a halat nem érdemes. Ezt a tálaláskor is meg tudod tenni, ráadásul könnyebb is olyankor.







Használj grillkosarat



A zárható grillkosarak nem a multik gonosz találmánya, hogy újabb felesleges termékeket sózzanak a gyanútlan vásárlóra, hanem valóban hasznos segédeszközök. A beolajozott kosarakhoz nem ragad a hal, és abban is biztos lehetsz, hogy nem esik a tűzbe a készülő finomság. Az már csak ráadás, hogy a halak megfordítása is gyerekjáték a szerkezettel.



Figyelj a vastagságra



Hogy kellően zamatos és szaftos maradjon a hal a grillen is, figyelj a hal vastagságára. Semmiképpen ne válassz vékony (1,5 cm vastagságnál kisebb) szeleteket, mert a végeredmény egyszerűen nem lesz olyan ízletes. 2 cm-es halvastagsággal már nem tévedhetsz, de mehetsz e fölé is, ha alacsonyabb hőfokon sütsz. Ha ennél kisebb halat szeretnél vagy haldarabok állnak csak a rendelkezésedre, akkor használj falapot és süsd azon, vagy készíts halkebabot nyárson.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paprika ? krém
Paprika ? krém

Paprika ? krém nézetek milyen gyönyörű piros és ez egy évig elég lesz ..és sokkal Olcsóbban kijön mint a bolti és ez tuti jó mert az ember tudja mi van benne Recept 1 kiló kápia v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Tahini
Tahini

A 100 g szezámmagot "száraz" serpenyőben, folyamatosan kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Hagyjuk kihűlni és kávédarálóban megőröljük, majd a "lisztet" turmixgépbe öntjük és 1 gerez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Sárgabarack fagyi Valitól
Sárgabarack fagyi Valitól

Mivel nincs ilyenkor sárga barack ez most saját tartósító mentes lekváromból készült... nem rontott rajta semmit... az íz teljesen benne van 1/2 l tejet és 3 evőkanál cukrot felfo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÖKÖS TÓCSNI RECEPT
TÖKÖS TÓCSNI RECEPT

A hozzávalókat összekeverjük forró olajban kisütjük, tejföllel tálaljuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk