?? Egy kis helyreigazítás:
- A kukorica nem zöldség, hanem gabona;
- A bab, a lencse és a borsó sem zöldség, hanem hüvelyes;
- A gomba sem zöldség, hanem gomba;
- A szója egy természetes hüvelyes (szójabab), nem pedig egy mesterségesen létrehozott kamutáplálék;
- Az avokádó, habár hivatalosan gyümölcs, de táplálkozástanilag elsősorban zsírforrásnak számít, nem szénhidrátforrásnak, mint a többi gyümölcs;
- A gesztenye egy dióféle, de ennek ellenére táplálkozástanilag szénhidrátforrásnak (keményítőforrásnak) számít, nem zsírforrásnak, mint a többi dióféle;
- A földimogyoró hüvelyes, nem magféle, ennek ellenére elsősorban zsírforrásnak számít, nem pedig szénhidrátforrásnak, mint a többi hüvelyes.
A tojást a cukorral felhabosítjük, kikeverjük a túróval és a tejföllel. Ezt követően, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Nedves kézzel kis golyókat formázunk belőle és a for...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz üvegeket, a lábast, a szedőkanalat és az ép, sérülésmentes kupakokat forró, mosószeres vízben elmosogatjuk, alaposan elöblítjük. A üvegeket egy tepsi hideg vízbe állítjuk és ki...
Elkészítési idő: kb 4 nap (pihi) Nehézség: NehézA hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot pedig negyedekre szeleteljük. A hagymát (magas lángon) az olajon aranysárgára pirítjuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat a vízzel 10 perc alatt habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a Norbi lisztet, a sütőport. 23 × 34 cm-es tepsit ( A kis méretű fekete teflon tepsibe sütöm amit a pennyben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű