Hámozd meg, magozd ki, vágd négybe és mosd meg az almákat. (Legjobb a főzésre alkalmas fajta, pl. jonatán, jonagold, golden.)
Tedd egy lábasba a vízzel együtt, és főzd kb. 20 percig lassú tűzön fedő alatt, amíg teljesen meg nem puhulnak.
Egy krumplitörő, botmixer vagy akár fakanál segítségével pürésítsd az almát. Ha darabosabban szereted, úgy is hagyhatod.
Add hozzá a cukrot, keverd el és tálald.
Sült húsokhoz, elsősorban sertéshúsokhoz kitűnő. Nagyszerű kísérője például a magyartól eltérően fűszerezett angol kolbásznak. De nehezebb desszertek (pl. császármorzsa) kísérője is lehet, utóbbi esetben kicsit több cukrot tehetsz bele és ízesítheted fahéjjal is.
Almaszósz hozzávalók:
4 db alma
4 evőkanál víz
2 teáskanál cukor
A vajat felolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg!) Beleöntjük a tejszínt (vagy tejet) és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Beletes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát mossuk meg, és daraboljuk fel kb. 2-3 cm-es darabokra. A fokhagymát pucoljuk meg. A vízben oldjuk fel a sót. A feldarabolt paprikát tegyük egy üvegbe, dugjuk mellé a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForrázzuk le magokat annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Hagyjuk állni 15 percig. Ekkor öntsük rá a tejszínt, ízesítsük sóval, citrommal, és egy botmixerrel pépesítsük. Ha szü...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Nehéz