menu

Családireceptkönyv.hu

Bajor húsgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 adag
70 dkg darált sertéshús (comb)
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 csapott ek finomliszt
2 dl főzőtejszín
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
csípős fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítés:


Először a 70 dkg darált húst (comb) fűszerekkel összekeverjük (bors, só, majoranna, erős paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma és 1 tojás), mintha fasírtot készítenénk, csak nem teszünk bele kenyeret. Miután jól elkevertük a húst a fűszerekkel, kis gombócokat formázunk belőle, és félretesszük.
Ezután a pörköltalapot készítjük el. Hagymát (1 fej vöröshagyma) dinsztelünk, majd fűszerezzük borssal, sóval, pirospaprika, majorannával és 1 gerezd fokhagymával. Ha ez készen van, akkor rápakoljuk a kis gombócokat, és felöntjük annyi vízzel, hogy a kicsi gombócok teteje picit kilátszódjon.
Lefedjük fedővel, és megvárjuk, még megfő. Ez kb. 40-50 percet vesz igénybe.
Amikor megfőttek a gombócok jénaiba szedjük őket.
A pörkölt alapú főzővízbe (ami alatt tovább ég a gáz) kb. 2 csapott ek lisztet teszünk. Csomómentesre keverjük, és ha ez megvan, felöntjük 2 dl főzőtejszínnel. Megvárjuk, még rottyan egyet a mártás, ha ez megvolt levesszük a tűzről. Egy másik tálba külön kiszedjük a mártást.
Végül nokedlit szaggatunk hozzá és ezzel tálaljuk a gombócokat, majd a tetejére öntünk egy keveset a mártásból. Nagyon laktató étel, savanyú uborkát kínálunk mellé.

Bajor húsgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


Veres
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar TÖLTÖTT PAPRIKA MÁSKÉPPEN
TÖLTÖTT PAPRIKA MÁSKÉPPEN

a fűszerekkel. Összekeverjük a kettőt és félre tesszük kicsit hűlni. Addig a paprikákat félbevágjuk kicsumázzuk. Majd a kissé hűlt húsos masszába ütünk 1 tojás(lehet kettő is ha to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Székelykáposzta!!!!
Székelykáposzta!!!!

A húst összekockázzuk, a hagymát felaprítjuk, a savanyú káposztát lecsöpögtetjük (a vecsésit én soha nem mosom le, véteknek tartom, de ez ízlés kérdése) és odakészítünk egy kancsó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkínis palacsinta
Cukkínis palacsinta

Mossuk meg cukkinit, vágjuk le a végeit és reszeljük le egy tálba és megsózzuk, majd 10 percre félrerakjuk. A sótól levet fog engedni, amit 10 perc után kinyomkodunk. Tisztítsuk m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Húsgombócok paradicsommártásban
Húsgombócok paradicsommártásban

A darált húst egy edényben jól összedolgozzuk a tojással, fúszerekkel, majd a prézlivel. Kis gombócokat formálunk a masszából és kicsit megolajozott tepsire rakjuk őket. 150 fokon...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk