60 dkg pulykamell filé
20 dkg vöröshagyma
15 dkg csiperke gomba
10 dkg füstölt szalonna
2 dl főzőtejszín
2 dkg fűszerpaprika
1 dl olaj
1 evőkanál liszt
2 evőkanál magyaros fűszerkeverék
A húst megmossuk, lecsepegtetjük, majd felcsíkozzuk. A gombát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk. A kis kockákra vágott füstölt szalonnát kevés előhevített olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Addig pároljuk együtt tovább, amíg aranysárgára pirul a hagyma is. Ekkor tűzről lehúzva meghintjük kevés fűszerpaprikával és felöntjük kevés vízzel. Beletesszük a húst és lassú tűzön párolni kezdjük. Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, meghintjük magyaros fűszerkeverékkel, és néhány percig még tovább pároljuk. A főzőtejszínt kevés liszttel simára keverjük, majd behabarjuk vele a tokányt. Lassú tűzön, néhány percig kiforraljuk.
Tálalás: Tálaláskor galuskával kínáljuk.
A vajon a zúzott fokhagymát megpiritjuk, hozzáadjuk a kockára vágott (bepácolt) csirkemellett és megpirítjuk. A felaprított zeller szárát és a vegetát belekeverjük, pár perc párolá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikás lisztbe forgatjuk. Egy lábasban vajon hirtelen elősütjük a húsokat, legyen egy kis színe. Visszatesszük a lábasba mindet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA combokat kettőbe vágjuk, és alaposan sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben elkezdjük sütni, egyszer-egyszer megforgatjuk. Mikor kb. félpuhára s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, kevés olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a felkockázott húst is. 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és fűszerezzük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz