menu

Családireceptkönyv.hu

BELGA RAKOTT CSIRKE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg burgonya
5 dkg vaj
1,2 kg csirke
20 dkg paradicsom
1 cs. zöld-petrezselyem
2-3 dl húsleves
15 dkg Pannónia sajt
1 dl tejszín
őrölt fehér bors, só

Elkészítés:


Ennek az ételnek az a különlegessége, hogy minden anyagot nyersen teszünk az edénybe, légmentesen lezárjuk, így az ízek, aromák megmaradnak és különlegesen jó ízű ételt nyerünk.
Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk vajjal, majd az aljára egy sor burgonyakarikát rakunk. Erre szórjuk a vékony szeletekre vágott póréhagymát. Kissé megsózzuk, kevés őrölt fehér borssal meghintjük. Ezután a besózott csirkedarabok jönnek, amelyekre ismét burgonyakarikákat teszünk. Karikákra szelt paradicsom és apróra vágott zöldpetrezselyem következik, majd ismét csirke és póréhagyma. Végül burgonyával zárjuk a sort, amelyre vajdarabkákat teszünk.
Ráöntjük a húslevest, alufóliával lezárjuk és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 órát pároljuk. Ezután a fóliát eltávolítjuk, gazdagon meghintjük reszelt Pannónia sajttal és meglocsoljuk egy kevés tejszínnel. Visszatesszük a forró sütőbe és addig sütjük, ameddig a sajt teljesen megolvad a tetején.

 BELGA RAKOTT CSIRKE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Baconben sütött sajttal rétegezett burgonya serpenyő
Baconben sütött sajttal rétegezett burgonya serpenyő

Egy serpenyőt a videón látható módon sütőpapírral kibélelünk. A bacon csíkokat a serpenyő közepétől kifelé, egymást kicsit fedve körbe kirakjuk. Az újburgonyát megmossuk és kariká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC FŐTT BURGONYÁVAL
PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC FŐTT BURGONYÁVAL

Elkészítés: A liszttel olajon rántás készítünk, majd a paradicsompürét vízzel elkeverve ráöntjük, sózzuk, cukrozzuk, belekerül a babérlevél és a zeller, felforraljuk. A húst a r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babgulyás
Babgulyás

A babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe. Másnap a répákat felkarikázzuk, a paradicsomot, és a húst is felaprítjuk. A babot egy edénybe tesszük, teszünk bele babérlevelet, felen...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb vele sült körettel
Csirkecomb vele sült körettel

A combokat egyben hagyjuk, sózzuk, borsozzuk, majd fokhagyma granulátummal is beszórjuk. A kruplit keghámozzuk, vastagabb szeletekre vágjuk és enyhén sózzuk. A tepsi aljára l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk