menu

Családireceptkönyv.hu

BELGA RAKOTT CSIRKE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg burgonya
5 dkg vaj
1,2 kg csirke
20 dkg paradicsom
1 cs. zöld-petrezselyem
2-3 dl húsleves
15 dkg Pannónia sajt
1 dl tejszín
őrölt fehér bors, só

Elkészítés:


Ennek az ételnek az a különlegessége, hogy minden anyagot nyersen teszünk az edénybe, légmentesen lezárjuk, így az ízek, aromák megmaradnak és különlegesen jó ízű ételt nyerünk.
Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk vajjal, majd az aljára egy sor burgonyakarikát rakunk. Erre szórjuk a vékony szeletekre vágott póréhagymát. Kissé megsózzuk, kevés őrölt fehér borssal meghintjük. Ezután a besózott csirkedarabok jönnek, amelyekre ismét burgonyakarikákat teszünk. Karikákra szelt paradicsom és apróra vágott zöldpetrezselyem következik, majd ismét csirke és póréhagyma. Végül burgonyával zárjuk a sort, amelyre vajdarabkákat teszünk.
Ráöntjük a húslevest, alufóliával lezárjuk és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 órát pároljuk. Ezután a fóliát eltávolítjuk, gazdagon meghintjük reszelt Pannónia sajttal és meglocsoljuk egy kevés tejszínnel. Visszatesszük a forró sütőbe és addig sütjük, ameddig a sajt teljesen megolvad a tetején.

 BELGA RAKOTT CSIRKE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csuri
Kapros-tejfölös spárgatorta
Kapros-tejfölös spárgatorta

A spárgát megpucolom és megfőzöm, majd a szűrőben hagyom kihűlni és jól lecsepegni. A leveles tésztát kinyújtom, sütőpapírral bélelt tortaformába teszem (ez nálam 3cm magas és 3...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Betyárgombóc nokedlivel
Betyárgombóc nokedlivel

A darált húst összekeverjük a tojásokkal, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk a masszához, hogy könnyen formázható legyen. Diónyi nagyságú gombócokat...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Közepes
share
Töltött káposzta édes káposztából
Töltött káposzta édes káposztából

A káposztát egészben egy fazékba tesszük. Forró vízzel leöntjük és felforraljuk. Ekkor lehúzzuk a tűzről és lefedjük 1-2 órára. Így jól formázható lesz, nem fog elszakadni töltésko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Krémsajtos tészta
Krémsajtos tészta

A tésztához felteszem a vizet forrni, közben egy jó kis öntöttvas serpenyőben megcsinálom a mártást. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, szép pirosra sütöm. Hozzáteszek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk