80 dkg borjúlapocka
2 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db tv paprika
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 dl tejszín
5 dkg zsír
1 csipet őrölt köménymag
1 ek fűszerpaprika
só, fehér bors ízlés szerint
A finomra aprított vöröshagymát zsírban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kevés vízzel azonnal felengedjük és beforraljuk. Ha zsírjára lepirult, beletesszük az egyenletes kockákra vágott borjúhúst, megsózzuk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a fehér borsot és az őrölt köménymagot. Fedő alatt, gyors tűzön pároljuk. Óvatosan megkeverjük, ha a zsírjára lesült, mindig egy kevés vizet öntünk alá, hogy a pörkölt rövid lében párolódjon. Mikor kissé puhulni kezd, a paprikát kockára, a paradicsomot cikkekre vágva hozzáadjuk, és ezzel tovább pároljuk. Amikor majdnem megpuhult a hús, a pörkölt levének tartalmasnak, nem túl sűrűnek és nem túl hígnak kell lennie. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a pörkölthöz, majd készre pároljuk.
A cukkinit megmossuk és héjastól megreszeljük( nem volt mag benne). Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet. A gombát is lereszeljük a reszelő durvább fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst gondosan megmossuk, megsózzuk, lábasban 4 dkg zsírban minden oldalát megpirítjuk, majd 1-2 dl forró víz aláöntésével fedő alatt kb. 40 percig pároljuk. Ekkor megfelelő nagys...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsgombócok elkészítèse: A hagymát az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a rizst és még 1-2 percig pirítjuk. Ezután összedolgozzuk a többi hozzávalóval. A paradicsommártás elkész...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA vöröslencsét főzd puhára, kb. négyszeres mennyiségű vízben. A hagymát, fokhagymát pirítsd meg a zsiradékon. Tedd az összes hozzávalót turmix gépbe és mixeld simára.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű