menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 személyre
50 dkg burgonya + 20 dkg a sűrítéshez
30 dkg sárgarépa
1 kisebb vöröshagyma
2 szál újhagyma
15 dkg füstölt, húsos szalonna
2 pár debreceni kolbász
1 marék petrezselyemzöld
1 marék metélőhagyma
1 evőkanál olaj
őrölt bors
majoránna
babérlevél
őrölt kömény

Elkészítés:


A megtisztított vöröshagymát és burgonyát kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk. Az olajon megpirítjuk a felszeletelt szalonnát és a vöröshagymát, majd hozzátesszük a sárgarépát, a burgonyát, és pár percig együtt dinszteljük. Kb. 2,5 l vízzel felengedjük, fűszerezzük, apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel ízesítjük, majd puhára főzzük. Közben a 20 dkg burgonyát kevés vízben megfőzzük, botmixerrel pürésítjük, és a levesbe keverjük. A végén hozzáadjuk a karikákra szelt debrecenit, az újhagymát, és készre főzzük.

Burgonyaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Zöldborsó leves
Zöldborsó leves

A fazékba tegyél egy kevés olajat,azon párold meg a feldarabolt sárgarépát,gyökeret,majd engedd fel kb.2 liter vizzel.Só,bors,ételizesitő mehet bele,illetve az egész fej hagyma,azt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas tejleves
Fahéjas tejleves

A vajat/margarint megolvasztom, hozzáadom a lisztet és egy kicsit pirítom sűrű kevergetés mellett, majd felöntöm a tejjel. Jól elkeverem, majd mehet bele a tészta, vaníliás cukor,...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Ramen
Ramen

A gombákat 1 l langyos vízben áztassuk puhulásig (kb. 1 órán át), a vizet tartsuk meg, ez lesz az alaplevünk. Lábasban alacsony lángon melegítsük fel a szezámolajat. A...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Savanyú nyelvleves
Savanyú nyelvleves

A nyelveket megtisztítjuk, átmossuk, felöntjük 3 liter vízzel. Az egész borsot és az összetört babérlevelet fűszertartóba tesszük, úgy dobjuk a levesbe. Négy gerezd fokhagymát megt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk