4 adag
50 dkg burgonya (lisztes)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 db újhagyma
12 dkg feta sajt
2 tk kakukkfű (apróra vágott friss)
1 db tojás (felverve)
1 ek citromlé
3 evőkanál finomliszt (simaliszt)
4 ek napraforgó olaj
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és krumplinyomóval összetörjük.
Hozzákeverjük a nagyon apróra vágott újhagymát és kakukkfüvet.
A feta sajtot belemorzsoljuk.
Hozzáadjuk a citromlevet, a felvert tojást, a lisztet, a sót és a borsot.
Gondosan összedolgozzuk.
Hűtőben 1 órát pihentetjük.
Kezünkkel kis gombócokat formálunk, amit ezután gondosan kilapítunk.
Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat felhevítünk és ebben mindkét oldalát megsütjük./ előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
Annyit azért hozzáfűznék, hogy szerintem ezeket a lepényeket nagyon kevés olajon kell sütni, legalábbis nálam az első adag, amit 3-4 ek olajon sütöttem, nagyon megszívta magát. A második kör alá épp csak maximum 1 evőkanálnyi olajat kentem szét a teflon serpenyőmön, és azok gyönyörűre sültek, isteni finomak lettek
Ebben nincsen liszt! Csak lisztes burgonya, ami annyit jelent, hogy gombóc készítéséhez ajánlott burgonyával érdemes készíteni.( Saláta burgonya nem jó hozzá)
A hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk általában a húsos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a hozzávalókat és forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk. Kb. 10 perc múlva leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSültpaprikát csinnálok tepsiben,összeégetem,befóliázom,várok,lehámozom. De mindezalatt a zöldségeket is nem túl kicsire összenyestem,olivaolajoztam,balzsameceteztem és sóztam. Légk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval egy mélyebb lábasban. 2. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. 3. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mel...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű