menu

Családireceptkönyv.hu

Carbonara - vagy valami hasonló...


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Bevásárlólista 2 fős adagnál:
25 dkg, azaz egy zacskó tészta (bármilyen)
10-12 dkg bacon
2,5 dl főzőtejszín
15 dkg füstölt sajt (karaván, füstölt trappista, stb)
bors
bazsalikom

Elkészítés:


Két féle sajt van előkészítve, mert nálunk még megy rá reszelt trappista is, amikor készen van! És nem kell hozzá só! A bacon van olyan sós, hogy bőven elég bele annyi, külön én nem sózom soha!
Hogy is készül?

Először tegyük fel a vizet melegedni, legyen benne némi só és egy kanál olaj. Amikor forr, dobjuk bele a tésztát és főzzük készre. (Ha nincs olajunk, a bacon piritás közben "kiengedett" zsírját is használhatjuk!)
Az öntethez a bacont felvágom kb egy centis darabokra, egy arra alkalmas edényben saját zsírjában addig pirítom, amíg csak kis pörcök maradnak. Ha sok zsír olvadt ki, leöntöm, de maradhat is, kinek, hogy jó.
Mehet a baconre a szintén felkockázott sonka, és most együtt pirulnak egy keveset.
Mehet a baconre a szintén felkockázott sonka, és most együtt pirulnak egy keveset.
Amikor a tejszín forr, mehet rá a bazsalikom és a frissen reszelt bors, majd jöhet rá a lereszelt füstölt sajt.
Keverem, és addig melegítem, amíg teljesen összeolvad. Készen vagyunk!

Tálalni bárhogy, ahogy jól esik, nálam tányérra tészta, rá öntet, (szósz), rá még külön reszelt sajt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Remek tésztaétel, bár pillanatok alatt elkészül, ha mégis előre el akarjuk készíteni, napokig eláll a hűtőben. Jól tűri a fagyasztást, ha esetleg olyan mennyiséget készítünk, ami nem fogyna el..., bár, kétlem, hogy van ilyen mennyiség belőle. Viszont, fagyasztani tészta nélkül fagyasszuk!

Carbonara - vagy valami hasonló...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Ricottás-spenótos tortellini házilag
Ricottás-spenótos tortellini házilag

Tészta Fontos, hogy az összes hozzávaló azonos hőmérsékletű legyen, tehát ha ebédre készítjük a tésztát, reggel vegyük ki a tojást a hűtőből. A lisztet kiszórjuk a mu...

Elkészítési idő: 62 perc
Nehézség: Nehéz
share
Krumplis nudli
Krumplis nudli

félretett krumplis tésztát kevés liszttel átgyúrjuk, mert a nudlihoz keményebb tészta szükséges, mint a gombóchoz. Gyúródeszkán elnyújtjuk, először hosszú rudakat, majd kisebb dar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízgaluska.
Grízgaluska.

Úgy szoktam, amikor a levest oda teszem akkor bekeverem a grízgaluskának valót. 1 normál tojáshoz "sem csapott, sem púpozott" 3 evőkanál grízt keverek, (ha kicsi a tojás, akkor g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Lángos
Lángos

tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba pici cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut. Egy tálban ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk